2019 Vietnam

Vietnam

Sykkeltur påsken 2019

DAG 2- LØRDAG 13.APRIL

Ankomst Hanoi og vi blir ønsket velkommen av vår vietnamesiske guide. Mindre enn en times busstur til hotellet. Vi setter bagasjen i resepsjonen (innsjekk ca. kl. 14.00) og nyter en guidet gåtur i den gamle delen av Hanoi. Her får vi et innblikk i det vietnamesiske dagliglivet og praktiserer noen lokale trafikkregler. Lunsj på egenhånd og tid til litt hvile før transfer til en restaurant for en ekte vietnamesisk velkomstmiddag. Overnatting på Chalcedony Hotel.

DAG 3 SØNDAG 14.APRIL SYKKELTUR I RED RIVER DELTA, CA 45KM
Avreise med buss til byen Bac Ninh (ca. 1,5t). Vi sykler langs rismarker og små landsbyer. Første stopp er i landsbyen Tho Ha. Her besøker vi en familie og opplever litt av deres hverdag. Deretter får vi en liten innføring i den lokale folkemusikken Quan Ho, og tar en spasertur gjennom landsbyen. Vi fortsetter sykkelturen og krysser elven med en liten ferge. På den andre siden stopper vi for lunsj før vi sykler videre ute på landsbygda. Bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på egen hånd i Hanoi.

DAG 4 MANDAG 15.APRIL HANOI – VAN LONG – NINH BINH, CA 55KM

Vi sjekker ut og bussen kjører oss sørover til Phu Ly. Vi sykler gjennom det fantastiske landskapet i Van Long naturreservat og ser den virkelige landsbygda i Vietnam. Lunsj på restaurant. Vi fortsetter å sykle til landsbyen Kenh Ga, deretter på flotte sykkelveier langs en liten elv på diker. Etter sykkelslutt er det ca. 45 min med buss til Legend Hotel i Ninh Binh som har spa og basseng. Middag på hotellet.

www.olivenreiser.no info@olivenreiser.no Tlf: 35502730

8

page8image35816672 page8image35818128

page9image35740992

Oktober til april

DAG 5 TIRSAG 16.APRIL NINH BINH HANOI, CA 40KM

I dag sykler vi tilbake til Hanoi. Dagens sykkeltur starter med ca. 12 km gjennom interessant natur- og kulturlandskap. Vi stopper i Hoa Lu, Vietnams gamle hovedstad (968-1009) og besøker et tempel, Dinh King. Langs veien opplever vi det vietnamesiske dagliglivet langs Red River deltaet. Det går videre gjennom sjarmerende landsbyer og vakkert landskap til Tam Coc. Her skal vi ut å ro for å se Tam Coc, som betyr «tre grotter» og er bedre kjent som «Halong Bay på land». Lunsj på restaurant. Transfer tilbake til Hanoi (ca. 2 timer). Middag på kvelden og overnatting på Chalcedony Hotel.

DAG 6 ONSDAG 17.APRIL HANOI SAIGON (HO CHI MINH) SYKKELFRI DAG

Vi flyr til Saigon, som offisielt heter Ho Chi Minh-byen, med VN 227 Vietnam Airlines (10:00-12:10). Lunsj ved ankomst. Vi besøker Krigsminnemuseet og gjør en stopp ved Notre Dame-katedralen og det vel bevarte Postkontoret fra 1880-årene. Middag på lokal restaurant og overnatting på Northern Hotel.

DAG 7 TORSDAG 18.APRIL SAIGON SYKKELFRI DAG

Etter frokost tar bussen oss ca. 60 km på utsiden av Saigon for et besøk i de berømte Cu Chi tunellene. Et nettverk av tuneller bygget av FNL-geriljaen og benyttet til å kjempe mot amerikanske soldater under Vietnamkrigen. Mulig å gå ned i tunnelene om dere ønsker det. Tilbake til Saigon og resten av dagen kan benyttes til hvile, shopping eller kanskje vietnamesisk massasje. Lunsj og middag på egen hånd denne dagen. Guidene hjelper med råd hvis dere ønsker det.

DAG 8 FREDAG 19.APRIL SAIGON – CAI BE – CAN THO, CA 49KM

Frokost på hotellet. Transfer med buss til Xa Vinh Kim. På sykkel langs smale landsbyveier hvor vi kommer tett innpå det fascinerende landskapet og folkelivet på Mekongdeltaet – veldig forskjellig fra det vi opplevde på sykkelturene i Nord-Vietnam. Vi stopper i nærheten av Cai Lay, hvor det blir pikniklunsj på en lokal kafe. Deretter på sykkelen et par timer gjennom rismarker og mange avsidesliggende landsbyer til Cai Be ved elven. Busstransfer til Can Tho. Vi går fra hotellet til en lokal restaurant på kvelden. Etter middagen kan de som ønsker ta en tur langs byhavnen. Overnatting på Kim Tho Hotel.

DAG 9 LØRDAG 20.APRIL CAN THO – CHAU DOC, CA 33KM

Tidlig frokost på hotellet. Vi spaserer i sykkelklær til elven hvor vi går ombord i en liten båt som tar oss med for å utforske Cai Rangs flytende marked. På elvebredden rusler vi gjennom et marked med lokale spesialiteter før vi går på syklene. Med sykling på landevei og bilfrie stier kan vi igjen oppleve den særegne Mekong-kulturen og nyte det vakre deltalandskapet. Her møter vi mange lokale, også mange av dem på sykkel. Pikniklunsj etter at vi har syklet over halvveis av dagens etappe. Transfer ca. 3 timer til Chau Doc, en liten by nær grensen til Kambodsja. Middag og overnatting på Chau Pho Hotel.

DAG 10 SØNDAG 21.APRIL CHAU DOC PHNOM PENH, SYKKELFRI DAG

Frokost på hotellet. Ta på eller ha i håndbagasjen klær som dekker skuldre og knær. I dag har vi tidlig avreise med hurtiggående båt 5-6 timer til Phnom Penh.