2017 Cuba

Cuba

Sykkeltur på Cuba påsken 2017

Sykkeltur på Cuba arrangert av Olivenreiser påsken 2017.
Programmet for turen

DAG 1, 05.04 NORGE – AMSTERDAM – HAVANNA
Ankomst Havanna flyplass kl. 14.30. Sverre samler gruppa rett etter toll-klareringen. Transfer til hotellet og innlosjering på Hotel Plaza.

DAG 2, 06.04 HAVANNA – SOROA – SAN DIEGO DE LOS BAÑOS.

58 KM
Avreise med buss kl. 09.00 for transfer ca. 1,5t time vestover til Soroa, en vakker palmekledd dal. Vi sykler i relativt flatt terreng, gjennom små landsbyer med ekte cubansk stemning. Lunsj etter ca. 40 km hos hyggelig bondefamilie. Så 18 km til hotellet med svømmebasseng. Middag på Hotel Mirador.

Cuba 2017
Cuba 2017

Cuba 2017

DAG 3, 07.04 SAN DIEGO DE LOS BAÑOS – VIÑALES. 45 KM
Transfer ca. 25 km før vi sykler nordvestover på rolige veier til Viñalesområdet. Terrenget er småkupert med en lang bratt bakke (American Hill). Noe ujevnt underlag enkelte strekk. Området er en naturperle som rører ved den mest reisevante globetrotter. Den okerfargede jorda, det irrgrønne landskapet og de unike fenomenene av soppformede fjellformasjoner (Mogotes) er god mentalpleie for en syklist. Lunsj etter 30 km, hvor en liten veikro varter opp med kortreist mat. Om regn ikke har gjort vannet grumset, er det forfriskende å bade i elva like ved. Noen stopper på bar i Viñales, før de sykler siste km opp til hotellet for middag og overnatting.

DAG 4, 08.04 VIÑALES.
Om morgenen arrangerer vi en innholdsrik fottur på 9 km med lokal guide. Han forteller om området, jordbruket og floraen. Vi besøker en tobakksbonde som lærer oss å rulle sigarer, eventuelt også en frukt- og kaffebonde hvis tiden strekker til. Deretter spiser vi lunsj hos Alberto, en lokal bonde.

DAG 5, 09.04 VIÑALES – CAYO LEVISA – VIÑALES 30 KM
Vi starter syklingen litt tidlig for så å bli plukket opp av transferbussen nærmere Palma . Transfer ca. 40 min til havna og 30 minutters båttur. Den vakre koralløya er omkranset av 3-4 km sukkerhvit strand. Lunsj inkludert og tid til å nyte stranden, før vi tar båten tilbake til fastlandet. Buss (ca. 2 timer) tilbake til Viñales om ettermiddagen. Alternativt; bli i Vinales-området hele dagen for sykkeltur og lunsj hvis dårlig vær. Reiseleder tar avgjørelsen.  Om kvelden reiser vi tilbake til vår gode venn Alberto for å spise middag.

DAG 6, 10.04 VIÑALES – SANTA CLARA – SANCTI SPIRITUS
Transfer til Sancti Spiritus. Dette er transportdagen for å komme til det sentrale Cuba. Lunsj nær Australia sukkermølle, ikke langt fra Zapata sumpområde. På veien stopper vi og besøker Santa Clara og Che Guevara museet. Mausoleet er dessverre stengt i dag. Videre til Sancti Spiritus, det autentiske Cuba. Middag og overnatting på Rijo Plaza. Prøv å få tid til litt byvandring og kanskje musikkstedet La Trova etter middagen.

DAG 7, 11.04 SANCTI SPIRITUS – TRINIDAD – ANCON PENINSULA 53 KM 10 min transfer ut av byen – vi sykler til Valle de los Ingenios (Sukkermølledalen) ogIznagaplantasjen hvor minnene fra rovdriften på tusenvis av slaver gjør inntrykk. Lunsj på plantasjens restaurant. Innlasting av sykler ved Iznaga, transfer til hotellet som ligger rett ved stranden.  Anledning til stemningsfull musikk i Trinidad på kvelden.

DAG 8, 12.04 ANCON PENINSULA – TRINIDAD – ANCON PENINSULA 30 KM
Vi sykler til Trinidad. Byen betar de fleste, du blir hensatt minst 200 år tilbake i tid. Som den best bevarte kolonibyen datert tilbake til 1514 står den i dag. Et vitnesbyrd om vakker arkitektur og rikdom tuftet på det hvite gullet og slaveriet. Med en uforlignelig atmosfære forsterket av et yrende musikkliv. Noen timer på stranda på ettermiddagen gjør godt.

DAG 9, 13.04 ANCON PENINSULA – TRINIDAD – CIENFUEGOS 50 KM
Transfer ut av Trinidad. Vi sykler mye langs havet denne dagen. Anledning til bad underveis. Lunsj etter 30 km på hyggelig uterestaurant langs veien. Så nye ca. 20 km før vi stopper nær Serrita. Transfer til Cienfuegos.  Innlosjering på Hotel Jagua. En vandring langs sjøpromenaden etter middag kan anbefales.

DAG 10, 14.04 CIENFUEGOS 40 KM
Etter en kort byvandring og muligens et besøk på sigarfabrikk sykler vi ut til en deilig strand ved Karibien. Her kan vi nyte lunsj på stranda. Tilbake til hotellet før en vandretur i sentrum/gå på musikkbar. Besøk på Plaza Mayor eller den gamle Yachtklubben er gode forslag. Middag på hotellet. Kveldsvandring på byens Malecon anbefales.

DAG 11, 15.04 CIENFUEGOS – PENINSULA DE ZAPATA – HAVANNA 32 KM

Transfer et par timer til Grisebukta, (Playa Giron) hvor vi går på museum. Derfra 17 km på sykkel til Cueva de los Peces, hvor det kan bades i herlig vann. Så nye 17 km på sykkel til Playa Larga. Her nyter vi god lunsj i Paladar. Deretter transfer til Havanna, hvor vi ankommer sen ettermiddag. Mulig vandretur i gamle Havanna med reiseleder før middag.

DAG 12, 16.04 HAVANNA
Guidet formiddagstur i Havanna med besøk på Cabaña festningsverk. Derfra ut til en vakker privat hage rett utenfor sentrum. Her dekker våre gode cubanske venner gjennom mange år, opp til avslutningmåltid i hagen. Våre cubanske musikere skaper stemning og gir oss en udelt autentisk cubansk opplevelse. En uforglemmelig retur til sentrum!

DAG 13, 17.04 HAVANNA – AMSTERDAM
Formiddagen til fri disposisjon i Havanna. Eventuelt på sigarfabrikk, rommuseum, revolusjonsmuseet eller kunstmuseum.