2012 Uganda

Uganda

Fototur til Uganda vinteren 2012

I februar 2012 dro jeg på min første dedikerte fototur og den gikk til Uganda. Uganda er et spennende land. Deres historie kjenner vi vel mest til på grunn av grusomheten under Idi Amin som regjerte fra 1971 til 1979, og gisseldramaet på Entebbeflyplassen i 1976.

Så jeg var veldig spent da jegreiste nedover. Jeg hadde også lest meg opp på de mer positive sidene sidene av landet. Et land med en fantastisk natur og alle forutsetninger for å kunne være et fint land å bo i. Dessverre er det ikke slik. Landet bærer preg av at det har hatt en enorm befolkningsøkning de siste tiårene og dessverre også et land som ikke ivaretar menneskerettigheter på en god måte.

Da vi var der i 2012 var det rolig i landet og vel ganske ok forhold.
Vi ankom Kampala og overnattet en natt der før vi reiste nordover til Murchinson falls nasjonalpark. Den har et riktig dyreliv og ikke minst Murchinson Fall.

Deretter reiste vi via Kampala til Kibale nasjonalpark hvor hovedmålet var å fotografere sjimpanser. Så videre til Queen Elisabeth Nasjonalpark og til slutt Biwindi.

I Biwindi bodde vi i 2 netter og her var hovedattraksjon å besøke fjellgorillaer. Vi var så heldige å få et flott møte med dem inne i den ugjennomtrengelige regnskogen.